Dinkić: Bivša vlada nije ni planirala pare za Fijat

Objavljeno: 07.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, B92, Tanjug

Ministar finansija Mlađan Dinkić izjavio je da prethodna vlada nije ni planirala u budžetu stavku od 60 miliona evra, koliko je bila obavezna da uloži u Fijat.

Dinkić je optužio prethodnu vladu da su njeni članovi, kako je rekao, često išli da se slikaju sa predstavnicima Fijata, a nisu razmišljali da moraju da ispune obaveze iz ugovora.

On je rekao da u narednom periodu očekuje da će u Srbiju doći još više velikih svetskih kompanija, koje će otvoriti nova radna mesta i da se u proces proizvodnje uključi što više malih i srednjih preduzeća sa domaćeg tržišta.

Da podsetimo, gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović kaže da su kritike italijanske kompanije Fijat na odnos naše države prema FAS-u opravdane. I da čelnici te farbrike imaju pravo da se ljute na Srbiju.

Stevanović je izrazio nadu da će nova Vlada Srbije naći sredstva da se do kraja 2014. godine izgradi južna obilaznica oko Kragujevca, a narednih godinu i po dana završi i auto-put do Lapova koji će taj grad povezati sa Koridorom 10. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana