Dačić: Rudari ne samo da kopaju već pokreću Srbiju

Objavljeno: 06.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, B92, Tanjug

Energetika i rudarstvo su jedan od prioriteta Vlade Srbije, to je oblast u koju treba najviše ulagati, kaže premijer Srbije Ivica Dačić.

- Rudari ne samo da kopaju rudu već pokreću Srbiju. Raduje me da je basen RTB Bor imao pozitivan rezultat i taj zamah treba iskoristiti za dalji razvoj. Tamo gde zamru rudnici zamire i čitav grad - rekao je Dačić u Boru gde je s ministrima Mlađanom Dinkićem i Milanom Bačevićem boravio povodom 6. avgusta - Dana rudara.

Dačić je ocenio da je RTB Bor naša velika komparativna prednost i zato treba ulagati u dalji razvoj ne samo ovog basena već i u revitalizaciju i drugih gfabrika koje su naslonjene na borski basen, a samim tim će se to odraziti i na razvoj čitavog kraja koji je strateški jako važan za Srbiju.

- Basen Bor ima strateški značaj za Srbiju i zato je Vlada odlučila posle silnih neuspelih pokušaja privatizacije da pomogne da Bor stane na noge - kazao je premijer i dodao da RTB Bor nije samo stao na noge, već je prošle godine ostvario pozitivan poslovni rezultat od 40 miliona dolara.

On je naveo i da je pokrenut investicioni ciklus od više od 250 miliona evra. RTB Bor, prema njegovim rečima treba da pomogne i drugim preduzećima da se oporave i sačuva stanovništvo koje živi u ovom regionu, poručio je Dačić. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana