Dačić: Otvoriti radno mesto u Srbiji je poduhvat

Objavljeno: 03.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, Blic, Tanjug

Otvoriti danas u Srbiji radno mesto jeste stvar za odavanje priznanja svakome ko to učini, rekao je večeras premijer Srbije Ivica Dačić na otvaranju hotela Alfa, na Velikoj Moravi u selu Končarevu kod Jagodine.

- U uslovima krize kada se preduzeća zatvaraju, u uslovima, kada je za poslednjih 12 godina 300.000 do 400.000 ljudi u Srbiji ostalo bez posla, otvoriti danas 55 radnih mesta u Jagodini, ovde na selu, u ovom hotelu, jeste zaista poduhvat i ja vam čestitam - rekao je Dačić.

- Mi u Srbiji ne možemo da napravimo neki veliki iskorak zapošljavanjem u jednom potezu nekoliko hiljada radnika ali možemo na ovakav način putem malih i srednjih preduzeća, putem zapošljavanja u sektoru usluga - ocenio je Dačić.

On je izrazio nadu da će doći "vreme kada ćemo mi odanost prema našoj zemlji i herojstvo kao što smo nekada pokazivali na bojnom polju, dokazivati otvaranjem novih radnih mesta".

Dačić je istakao da je Jagodina primer kako jedan grad može da napravi veliki iskorak u oblasti turizma.

- Srbija nema more ali ima druge turističke destinacije koje može da korsti, istakao je Dačić i naveo primer Mađarske, koja, kako je naveo, zarađuje desetine milijardi dolara i evra koristeći svoje banje.

Dačić je dodao da mu zameraju što se nalazi često među narodom - "kažu da je to marketing, zameraju mi što se bavim nekim po njihovom mišljenju malim stvarima".

- Ja mislim da je ovo velika stvar, od toga se sastoji život - rekao je Dačić. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana