Dinkić: Deficit budžeta čak 2,2 mlrd. evra

Objavljeno: 02.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, Press, agencije

Budžetski deficit Srbije je sada jedan od najvećih u istoriji zemlje i iznosi oko 2,2 milijarde evra, kaže ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

On je naglasio da je situacija sa budžetom mnogo gora nego što je očekivao i da je deficit premašio dve milijarde evra, ako se uključi i novac od 170 miliona evra, koji je "upumpan" u tri državne banke.

Dinkić je rekao da je njegov cilj, imajuću u vidu sadašnju tešku finansijsku situaciju, da se obezbedi elementarno funkcionisanja države i najavio do kraja septembra donošenje programa fiskalne konsolidacije.

Ministar je kazao da popunjavanje postojećeg deficita u budžetu neće biti lako i da se taj posao ne može obaviti preko noći, ali je najavio da ima jasan plan kako da to učini.

Prema rečima Dinkića, biće mu potrebno mesec dana da utvrdi šta je tačno urađeno sa budžetom i da li ima još nekog manjka.

On je naveo da je kompanija Srbijagas u velikom manjku, zbog razlike u ceni gasa. Zbog toga je za četiri godine nakupljen minus od milijardu evra, koji će postati javni dug države, rekao je.



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana