Rusija za ekonomsku saradnju, ali...

Objavljeno: 01.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, B92, Beta

Rusija je spremna za ekonomsku saradnju sa Srbijom, ali postoje dogovori koji nisu realizovani zbog neefikasnog rada, kaže ruski ambasador Aleksandar Konuzin.

Upitan da li je Rusija spremna da ekonomski pomogne Srbiji koja ima veliki budžetski deficit Konuzin je rekao da je Rusija svesna teškog ekonomskog stanja u Srbiji i da pažljivo prati situaciju.

- Spremni smo da razmatramo obraćanje Srbije u cilju dalje ekonomske saradnje. Još ima principijenonh dogovora do čije realizacije ne možemo doći jer nije bilo efikasnog delovanja - kazao je Konuzin.

Ruski amabasador je sa predstavnicima Srbije položio vence na spomenik srpskim i ruskim vojnicima poginulim u Prvom svetskom ratu, na dan 98. godišnjice od početka tog sukoba.

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić ranije je kazao da bi Srbije mogla da zatraži od Rusije da deo iz kredita za želežničku infrastrukturu izdvoji za podršku budžetu Srbije, pošto je budžetski deficit premašio sedam odsto BDP-a.

Pregovori o ruskom kreditu Srbiji od milijardu dolara počeli su krajem oktobra 2009. godine. Do sada je povučen deo od 200 miliona dolara za podršku državnom budžetu, a ugovoranje dela kredita od 800 miliona dolara za železnicu bilo je u zastoju zbog toga što nisu bili pripremljeni projekti.
 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana