SB nam daje milione, ali ima svoje uslove

Objavljeno: 01.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, Blic, Tanjug

Direktorka Svetske banke za Srbiju Džejn Armitidž ponovila je da je ta banka spremna da Srbiji "spremi" 400 miliona dolara, ali i da postoje određeni zahtevi koji bi uticali na postepeno smanjivanje deficita.

Armitidž je gostujući na RTS objasnila da je veoma važno da Srbija brzo postigne sporazum sa MMF-om, ali da je neophodno da sprovede i određene reforme kada su u pitanju javni troškovi, penzioni fondovi, i da nastavni reforme u državnom i preduzetnickom sektoru.

Ona je kazala da je Srbija, kao i sve zemlje na zapadnom Balkanu u veoma teškoj situaciji i da su pod jakim negativnim uticajem situacije u ervozoni.

- Veći deo Evrope jeste u recesiji, a to ima negativan uticaj na sve okolne zemlje, pa i na Srbiju... I očigledno je da će Srbija morati da se prilagođava toj situaciji - kazala je ona.

Direktorka Svetske banke za Srbiju dodala je da će Srbija uspeti da se prilagodi toj situaciji, ali da će morati da nastavi da pozajmljuje sa međunarodnih tržišta.

Ona je, kako je istakla, dobila uverenja od vladinih zvaničnika da će Srbija ostati posvećena reformama i dodala da će sve teške mere, koje će vlada sprovoditi, morati da objasni građanima zašto je sve to neophodno.

Armitidž je kazala i da je uverena da ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić ima jasan plan za suočavanje sa teškom situacijom u Srbiji. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana