Krkobabić: Stiže i trinaesta penzija

Objavljeno: 27.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, RTV, Tanjug

Potpredsednik vlade i ministar rada i socijalne politike Jovan Krkobabić (PUPS) ponovio je da će svim socijalno ugroženim penzionerima, koji primaju manje od 15.000 dinara mesečno, biti isplaćena 13. penzija.

Krkobabić je rekao da će njegovo ministarstvo najpre sačiniti preciznu evidenciju socijalno ugroženih kategorija stanovništva i na taj način utvrditi kome je pomoć najpotrebnija.

Za te namene novac će biti obezbeđen iz budžeta, dodao je Krkobabić.

- Budžetom je takođe precizirano da penzije i plate isplaćujemo redovno do kraja godine, da neće biti zamrzavanja, kao i da će penzije u novembru biti usklađene sa kretanjem zarada i bruto društvnog proizvoda - podsetio je Krkobabić.

Dodao je da će Ministarstvo pokušati da pomogne svima koji se u ovom trenutku nalaze u lošem socijalnom položaju.

U sektoru koji će voditi Krkobabić podseća da ima mnogo problema i da ih je skoro nemoguće nabrojati, a među njima su i nedovoljan broj domova za penzionere i kapaciteta za dnevni boravak najstarijih sugrađana, nedostatak domova za decu sa posebnim potrebama, problemi nezaposlenih, izbeglica, interno rapseljenih…

- Sve su to posebni socijalni slučajevi i treba učinici dodatni napor u zemlji da bi im se materijalni položaj poboljašao - zaključio je Krkobabić.
 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana