Direktor podelio svoje milione radnicima

Objavljeno: 23.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, Dnevnik.hr

Izvršni direktor Lenova odlučio da podeli svoj bonus radnicima, pokazujući na taj način koliko ceni njihov rad. Novac će biti podeljen svima, od portira do radnika na traci.

Kineski Lenovo poslednjih se godina može pohvaliti odličnim rezultatima na tržištu računara – ova je kompanija trenutno drugi najveći globalni proizvođač PC-a, odmah iza Hewlett-Packarda, a uskoro bi čak mogli preskočiti HP i preuzeti vodeću poziciju na ovom tržištu.

Zahvaljujući ovim rezultatima i povećanju prihoda, izvršnom direktoru Lenova dodeljen je bonus od 5,2 miliona dolara.

Ali, umesto da sav novac zadrži za sebe i počasti se novom vilom, automobilom ili brodom, izvršni direktor Lenova Jang Juančing odlučio se na nesvakidašnji potez – tri miliona dolara od svog bonusa odlučio je da podeli sa zaposlenima na nižim pozicijama u kompaniji (od portira do radnika na proizvodnoj traci), koji takođe nose velike zasluge za uspeh ove kompanije.

Kako prenosi CNN, Juančingov bonus raspodeliće deset hiljada zaposlenih ove kompanije, tako da bi svaki od njih trebalo da dobije oko 314 dolara. To je za mnoge radnike u Kini velik novac, a za neke veći i od njihove mesečne plate. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana