Gradnja stanova u Stepi teče po planu

Objavljeno: 13.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, Blic, Beta

Izgradnja stambenog naselja "Stepa Stepanović" u Beogradu teče po planu i kompeletno naselje će biti završeno do februara 2013. godine.

Katarina Konc iz Građevinske direkcije Srbije (GDS) je rekla da je od maja do sada useljeno preko 300 stanova i da je plan te direkcije da do kraja ove godine useli oko 1.200 stanova, dok će ostali stanari biti useljavani kad budu završene zgrade u kojima su kupili stan.

- Svesni smo da su kupci stanova nestrpljivi, ali sam postupak useljenja podrazumeva i određenu administrativnu proceduru. U jednom danu ne mozemo da predamo više od 20 stanova - rekla je saradnica GDS za odnose sa javnošću.

Katarina Konc je istakla da se zgrade sukcesivno zavrsavaju i useljavaju posle tehničkog pregleda i dobijanja upotrebne dozvole, za sta je minimalno potrebno mesec i po po završetku građevinskih radova.

Prema njenim rečima, kompletno stambeno naselje "Stepa Stepanović" na Voždovcu će imati 4.616 stanova u 44 zgrade, koje se grade na sedam građevinskih parcela.

Katarina Konc je navela da je do sada prodato preko 2.400 stanova i istakla da su u GDS tim podatkom izuzetno zadovoljni.

- Kupci su prepoznali svoj interes da na ovoj lokaciji reše svoje stambeno pitanje, jer će ovo biti naselje koje je planski građeno i koje će biti kompetno infrastrukturno opremljeno - rekla je ona i dodala da je u projekat "Stepa Stepanović" do sada uloženo oko 135 miliona evra.

Prema njenim rečima, i u drugom naselju koje država gradi u Beogradu radovi teku prema planu.

- U naselju u ulici 'Ivana Ribara' na Novom Beogradu gradi se 707 stanova u šest objekata. U ovom trenutku na dva objekta završeno pobijanje šipova i već se izlivaju temeljne ploče, a do kraja jula biće uvedeni u posao i preostali izvođači radova - rekla je ona.

Kvadratni metar u naselju "Stepa Stepanović" i u ulici "Ivana Ribara", koje gradi Građevinska direkcija Srbije, košta 1.290 evra, sa uračunatim porezom na dodatu vrednost.

 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana