Srbija treba da uzme 10 mlrd. evra od Rusije

Objavljeno: 12.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, RTS, Tanjug

Srbija treba da pokrene reindustrijalizaciju privrede zaduživanjem za novih 10 milijardi evra i to od Rusije, kako bi povećala bruto domaći proizvod, smatraju srpski privrednici. 

 - Nema ništa loše u novom zaduživanju, ali taj novac se mora ulagati u oblasti u kojima Srbija može da bude konkurentna – kažu za RTS generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, vlasnik ABS holdinga Nenad Popović i vlasnik ITM grupe i član kluba Privrednik Toplica Spasojević.

Bajatović, koji je i funkcioner SPS-a, smatra da je popravljanje loših privatizacija put da se zaposli čak 80.000 ljudi i dodaje da Srbija treba da se zaduži i privuče još stranih investicija, a potrebno je napraviti i sistem razvoja privrede.

- Ono što treba da se promeni jeste reindustrijalizacija, nova industrijska politika, i da vidimo gde da pronađemo sredstva i mogućnosti za tako nešto - rekao je Bajatović.

Mišljenje da privreda može da se pokrene novim investicijama i zaduživanjem, deli i Nenad Popović, koji ponavlja da se Srbija može zadužiti kod Rusije, i da treba da sledi primjer Kipra, koji je, iako je članica EU, uzeo kredit od Rusije.

Popović objašnjava da je Srbiji, osim razvojne banke, potrebna i izvozna banka za zdravi deo srpske privrede, ali i interventni fond koji će pomagati srednjim preduzećima, kao što je to slučaj u Rusiji. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana