Za lekove kurs evra i dalje 99,3 dinara

Objavljeno: 09.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, Blic, agencije

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) uputio je proizvođačima i dobavljačima lekova zahtev za korekciju cena lekova, pri čemu se za obračunavanje i dalje koristi kurs od 99,3 dinara za evro, saopštilo je Udruženje proizvođača inovativnih lekova Inovia.

U udruženju koje okuplja 16 najvećih svetskih proizvođača inovativnih lekova ističu da je to Fond to tražio uprkos zahtevu farmaceutske industrije da se taj postupak obavi pošto vlada koriguje obračunski kurs evra.

Inovia upozorava da postoji realna mogućnost da zbog preuranjenog postupka RFZO cene za veliki broj esencijalnih lekova ne budu odobrene, zbog čega će automatski biti skinuti sa takozvane pozitivne liste.

U saopštenju se dodaje da je stav nadležnih ministarstava da promena obračunskog kursa ne može biti obavljena pre formiranja nove vlade.

Radi izbegavanja mogućih poremećaja u snabdevanju tržišta lekova, članice udruženja zahtevaju da se utvrdi zakonska obaveza korekcije cena lekova sa kursom evra na mesečnom nivou ili svaki put kada razlika između zvaničnog kursa Narodne banke Srbije i kursa Uredbe iznosi više od tri odsto. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana