'Srpski Fijat' (ni)je krenuo sa traka

Objavljeno: 06.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, Politika, agencije

Serijska proizvodnja novog modela "fijat 500 L" počela je u fabrici u Kragujevcu, gradu sa velikim ambicijama i ozbiljnim investicionim zamahom, kaže gradonačelnik Veroljub Stevanović.

- Proizvodnja novog modela '500 L' u pogonima fabrike Fijat automobili u Kragujevcu počela je u sredu - prezicirao je Stevanović i dodao da grad ima velike ambicije, a po investicijama u oblasti infrastrukture prednjači u ovom delu Srbije.

U beogradskom predstavništvu kompanije Fijat automobili Srbija nisu želeli da za Tanjug potvrde ili demantuju ovu izjavu Stevanovića.

Ipak, kako piše Politika u fabrici je praktično sve spremno, ali "radnici početak serijske prozivodnje čekaju kao zapete puške".

- Mi nismo izdali nikakvo saopštenje - bio je jedini odgovor Ive Đurić, portparolke kompanije Fijat automobili Srbija, na pitanje da li je počela serijska proizvodnja novog modela "500L”, najavljena za četvrti jul ove godine. 

Politika piše da je ona zapravo podsetila na svoju raniju izjavu da će o početku serijske proizvodnje u zajedničkoj kompaniji naše države i torinskog giganta svi mediji biti istovremeno obavešteni, saopštenjem.

Da li to znači da u Kragujevcu još nije počela tako dugo najavljivana i više puta odlagana serijska proizvodnja "velikog fiće”?

Biće da je upravo o tome reč, ali ova pomalu diplomatsku izjavu portparolke FAS-a nije do kraja da izanalizirana.

Prema informacijama do kojih je došao taj list, serijska proizvodnja automobila „500L”, koji će se izvoziti na tržišta SAD i EU i prema rečima naših političara spasiti srpsku ekonomiju, počeće tek posle „feragosta”, kolektivnog godišnjeg odmora Italijana koji traje celog avgusta.

Tokom četiri nedelje ovog meseca u Italiji, praktično, ne radi ništa.

Prema ranijoj izjavi predsednika sindikata kompanije FAS Zorana Markovića, svi radnici su pozvani da se okupe još četvrtog juna.

Tada su dobili poslednja uputstva za serijsku proizvodnju, ali iako dobro „našpanovani” tokom višemesečnih priprema i obuke u Italiji, oni će, po svemu sudeći, još malo sačekati da pokažu šta znaju.



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana