Zabrana isplate plata bez doprinosa

Objavljeno: 03.07.2012


Vesti izvor: Kamatica

Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji zabranjuje se isplata zarada bez istovremenog plaćanja obaveza, saopštila je Poreska uprava - filijala Kruševac.

Poreska uprava podseća sve poslovne banke i isplatioce prihoda, pravna lica i preduzetnike sa teritorije Rasinskog okruga da je počela primena ovog Zakona.

U saopštenju poreske uprave se navodi da je neophodno istovremeno isplatiti obaveze po osnovu poreza i doprinosa za socijalno osiguranje, obračunatih u skladu sa zakonom na odgovarajuće uplatne račune javnih prihoda.

U slučaju nedovoljnog iznosa sredstava na poslovnom računu dozvoljava se isplata srazmernog dela zarade i pripadajućih poreza i doprinosa. 

Kontrolu primene navedenog člana zakona vršiće Poreska uprava preko svojih organizacionih jedinica prema mestu sedišta poreskog obveznika. 

Takođe, poreska uprava u Kruševcu obaveštava banke koje vrše isplatu zarada i ostalih ličnih primanja kao i isplatioce prihoda i odgovornih lica u njima da nepostupanje po navedenim odredbama zakona povlači prekršajnu odgovornost navednih subjekata i visoke novčane kazne. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana