Privrednicima, možda, svejedno ko će vladati

Objavljeno: 29.06.2012


Vesti izvor: Kamatica, Dnevnik

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić preksinoć je na tradicionalnom prijemu Poslovnog gluba „Privrednik” u Beogradu poručio da će biti partner privrednicima. On je pozvao privrednike da ostanu u Srbiji i istakao da će institucija predsednika razvijati partnerske odnose s privredom. 
 
Od brzog formiranja vlade i toga ko će je činiti daleko je važnije da ona bude efikasna i spremna na saradnju s privredom, poručili su predstavnici poslovnog kluba „Privrednik”, koji smatraju da u dogovorima o novoj vladi „još ništa nije gotovo” i da su sve kombinacije za njeno formiranje i dalje moguće.

Predsednik tog kluba Branislav Grujić poručio je da je privreda Srbije u stalnoj i progresivnoj krizi i da privrednici, nakon izborne kampanje koja je”progutala dosta vremena, novca i energije”, više nisu spremni da čekaju.

– Postizborna Srbija očekuje sada i više nego što je rečeno u kampanji jer je i situacija gora nego letos ili jesenas. Privrednici zato nisu spremni da čekaju, ali jesu raspoloženi da deluju – naglasio je Grujić.

On je ukazao na to da svetska ekonomska kriza ne može više biti izgovor za ono što u samom sistemu ne valja.

Svako pametan zna da u krizi treba raditi više a ne manje, da treba delovati brže a ne sporije. Kriza je izazov da se radi drugačije, pametnije – naveo je Grujić, koji je odbacio dilemu otvorenu u javnosti na pitanju treba li štedeti ili trošiti, odnosno investirati, i istakao da svako ko vodi preduzeće zna da je neophodno i jedno i drugo.

Grujić je poručio da privrednici od države očekuju „manje restrikcija a mnogo više podsticaja, garancija i efikasnog upravljanja”.

– Preko su nam potrebne veća likvidnost, konkurentnost i stabilnost privređivanja, skraćivanje svih rokova, od naplate do dozvola, suzbijanje korupcije, pravna zaštita, bankarska podrška – naveo je predsednik kluba „Privrednik”, koji se založio za nastavak evrointegracija i prihavatnje evorpskih vrednosti u poslovanju.

Srbija ima šanse, ako deluje brže i poveže se bolje s onima koji su preduzimljivi i pošteni.

Prijem u klubu „Privrednik” održava se u junu svake godine, a tradicija okupljanja srpskih privrednika datira još s kraja 19. veka.

Među zvaničnicima su bili premijer Srbije Mirko Cvetković, potpredsednica Vlade Verica Kalanović, guverner NBS-a Dejan Šoškić, lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić, potpredsednica DS-a Jelena Trivan, ambasadori SAD i Nemačke Meri Vorlik i Volfram Mas, kao i predstavnici domaćih i stranih kompanija, državnih institucija, nauke, kulture, sporta... 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana