Dodik: Neću MMF, hoću Rusiju

Objavljeno: 25.06.2012


Vesti izvor: Kamatica, SEEbiz, B92

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je mogućnost izostanka sporazuma Bosne i Hercegovine s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

On je rekao da će 15. jula RS posetiti delegacija ruske Sberbanke, koja je u vlasništvu Ruske Federacije i spada u red najmoćnijih banaka na svetu, a koja je nedavno kupila Volksbank.

- S ovom bankom mogao bi da bude postignut dogovor o prevazilaženju postojećeg ekonomskog stanja u RS-u, jer je očito da do aranžmana s MMF-om neće doći - ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima.

- Neophodno je naći određena sredstva. Očigledno da priča o aranžmanu s MMF-om neće ići, jer u Federaciji BiH ne postoji spremnost da se ispune uslovi bez obzira na to što to obećavaju - tvrdi Dodik.

Naveo je i da bi Sberbanka mogla ponuditi projekte u oblasti malih i srednjih preduzeća, infrastrukture, finansija i drugim oblastima.

Dodik tvrdi i da nijedan dosadašnji projekt s Ruskom Federacijom "nije sadržavao nijedan politički zahtev, za razliku od novca koji dolazi iz Brisela ili od MMF-a".
 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana