Nikolić zaveo mere štednje u presedništvu

Objavljeno: 14.06.2012


Vesti izvor: Kamatica, Novosti

Glasni pozivi na štednju sa svih strana neće mimoići ni Predsedništvo Srbije. Kako pišu "Večernje novosti", Tomislav Nikolić je već svojim službama naložio stezanje kaiša koje, za sada, podrazumeva smanjivanje troškova reprezentacije i korišćenja službenih kola.

To su, kako kažu u Predsedništvu, samo prve mere, na koje se šef države javno obavezao u svom inauguracionom govoru. U njegovom najužem okruženju trenutno je devetoro ljudi i taj broj se za sada neće uvećavati. 

Očekuje se da će u Predsedništvu biti oko 70 zaposlenih, od čega veliki deo otpada na tehničko osoblje koje je Nikolić nasledio.
   
Da je Nikolić spreman da vodi računa o svakom dinaru potvrđuje i to što su pojedini njegovi najbliži saradnici odštampali vizit-karte o svom trošku! Kontroliše se i korišćenje službenih kola, pa su tako neki išli na zadatke taksijem - o svom trošku.

Za generalnog sekretara predsednika izabran je Nebojša Rodić, koji bi trebalo uskoro da izradi i novu sistematizaciju radnih mesta. Nikolić je nedavno imenovao i savetnike: Milorad Simić (odbrana i bezbednost), Marko Đurić (spoljna politika), Oliver Antić (pravo) i Bratislav Petković (kultura). Šef protokala je Jasmina Mitrović Marić, a pres službe Stanislava Pak. 

U Predsedništvu nam kažu da Nikolić sada ne razmišlja o imenovanju novih "savetodavaca", a neće tako brzo imenovati ni šefa kabineta. Iako se spekulisalo da je toj funkciji najbliži šef izvršnog odbora SNS profesor Milan Bačević, sve su manje šanse da bude promovisan. 

Inače, u budžetu za ovu godinu za rad Predsedništva već je određeno 242,4 miliona dinara, a za plate zaposlenih izdvojeno je 98,4 miliona. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana