Leto u Grčkoj - sve je kao i pre

Objavljeno: 04.06.2012


Vesti izvor: Kamatica, B92

Za srpske turiste Grčka je i dalje glavna destinacija, a prva grupa već se uverila da je sve kao i prethodnih godina. 

Grčku krizu ove godine mogle bi da dodatno prodube i dezinformacije poput one da evro više nije zvanična valuta, ili da su putevi blokirani zbog štrajkova. 


To bi moglo da stvori probleme i brojnim turističkim agencijama širom Evrope, koje su suočene sa velikim brojem otkazivanja već prodatih aranžmana za Grčku.

Uz tradicionalnu muziku i lomljenje tanjira u Grčkoj je startovala još jedna turistička sezona.

Ove godine njen završetak sa zebnjom iščekuju podjednako grčki i turizmolozi iz drugih zemalja Evropske unije, kaže Đina Ciara iz Mađarske. 

- Mislim da nije istina to što rade mediji u Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj. Ne znam od koga to dolazi, ali prave negativnu propagandu, kako je Grčka sada opasna zemlja. Čula sam i tu glupost da evro nije više oficijelna moneta, a zapravo je sve normalno, kao i ranije u šta se uvere turisti, ali medije očigleno ne interesuje prava istina - kaže Ciara. 

Grčka je top destinacija za srpske turiste, a samo na graničnom prelazu Evzoni prošle godine je evidentirano čak 800 hiljada prelazaka naših državljana. Ove godine se očekuje još veći broj, posebno u severnom delu, na poluostrvu Halkidiki, tačnije njegova prva dva kraka Kasandri i Sitoniji.

Najveći broj srpskih turista obično u Grčku dolazi prvenstveno zbog čistog mora, ali je sve više i onih koji ovu zemlju upoznaju kroz brojne zanimljive izlete, među koje spada i obilaza Sitonije. 

 Cene smeštaja ostale su na prošlogodišnjem nivou, tvrdi Vangelis Rodokalakis, direktor turističke agencije Siton travel iz Soluna.

- Dvokrevetni i trokrevetni studio sada se može naći za 25 evra dnevno, dok će u sezoni biti nešto skuplji. Apartmani su oko 5o evra, dok će u glavnoj sezoni koštati oko 70 evra dnevno. U hotelima sve zavisi od kategorije, ali su cene od 25 evra za polupansion po osobi u junu, dok je u glavnoj sezoni cena viša, ali se sve cene ne menjaju već dve godine - kaže Rodokalakis. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana