Veliki interes za deonice Facebooka

Objavljeno: 11.05.2012


Vesti izvor: Kamatica

Potražnja za deonicama popularne društvene mreže Facebook već je nadmašila rekordnu početnu javnu ponudu, kazao je upućen izvor.

Uprkos zabrinutosti zbog usporavanja rasta, visoke određene vrednosti deonica i naznaka da kompanija ima problema s povećanjem prihoda od mobilnog oglašavanja, institucionalni investitori zasad pokazali su interes za više deonica nego što Facebook ima na raspolaganju, rekao je izvor za Reuters.

Analitičari kažu da je kompanija, koja želi da prikupi oko 10,6 milijardi dolara prodajom više od 337 milioa deonica po ceni od 28 do 35 dolara, može podići cenovni raspon ako potražnja bude bila dovoljno jaka.

Jedan veliki institucionalni investitor naručio je u sredu veliku količinu deonica a nastojao je i dodatno povećati narudžbu, kazao je drugi neimenovani izvor upoznat s IPO. Facebook je to odbio da komentiriše.

Očekuje se da će trgovanje deonicama kompanije početi 18. maja.

Analitičari ističu da će Facebook dugoročno morati da pronaći način kako da zaradi na porastu broja korisnika koji Facebooku pristupaju putem mobilnih uređaja, poput pametnih telefona.

Facebook inače većinu zarade ostvaruje oglašavanjem, a tek nedavno počeo je objavljivati i ograničene oglase na mobilnoj verziji svoje mreže. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana