Troškovi pritisli Deutsche banku

Objavljeno: 26.04.2012


Vesti izvor: Kamatica, Poslovni list

Dobit najveće nemačke banke Deutsche Bank u prvom tromesečju pogodili su jednokratni troškovi i slabo tržište, a najteže su bili pogođeni prihodi od trgovanja i od upravljanja imovinom. 

Dobit pre oporezivanja iznosila je 1,9 milijardi evra a pritisnuli su je parnični troškovi i otpis ulaganja u Actavis. U prvom prošlogodišnjem tromesečju iznosila je tri milijarde evra. Dobit pre oporezivanja u delu korporativnog bankarstva i delu za vrednosne papire, tradicionalno najprofitabilnijim delovima Deutsche Banka, pala je na 1,7 milijardi evra, što u banci pripisuju teškom okruženju. U istom periodu lane iznosila je 2,3 milijarde evra. 

Ukupni je rezultat dobar i odražava pojačane aktivnosti klijenta u odnosu na drugu polovinu 2011. ali je i dalje slabiji nego u istom razdoblju prethodne godine, konstatuju u banci. Stanje u svetskoj ekonomiji i dalje je izazovno, podsećaju.

- U takvim okolnostima finansijska tržišta su ostala na oprezu, uz značajno slabiji apetit investitora za rizikom - kazao je izvršni direktor Josef Ackermann. 

Od ekonomskog oporavka imaće koristi uglavnom američke banke, rekao je Ackermann, dok bi banke evrozone, posebno one u južnoj Evropi, mogle da iskusiti "još i teža vremena". 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana