Poreznici proveravaju i našu estradu

Objavljeno: 20.04.2012


Vesti izvor: Kamatica, Press

Srpska estrada je u panici posle najave da se sprema unakrsna kontrola imovine najpoznatijih estradnih zvezda, poput one koja se sprovodi u Hrvatskoj.

Poreska uprava dosad je proveravala imovinsko stanje estradnih ličnosti na osnovu ugovora o nastupima i koncertima, dok su imovinu u nekretninama proveravale lokalne poreske administracije.

Za razliku od komšija, kod nas se ova vrsta kontrole još "stidljivo" sprovodi ali, kako kažu izvori Presa, ima ozbiljnih najava da se inspektori Poreske uprave spremaju na češljanje imovine estradnih zvezda.

Poreska uprava sprema unakrsnu kontrolu, a svi kod kojih se uoči bitnija razlika u prihodima i imovnom stanju moraže da dokažu odakle im kuće i stanovi.

Podsetimo, deo hrvatske estradne scene našao se na meti akcije tamošnje poreske uprave. Između ostalih - Marko Perković Tomson, Neno Belan, Zlatan Stipišić Džiboni i Jelena Rozga - su pozvani prošle sedmice u prostorije zagrebačke poreske uprave da objasne zašto je imovina koju su stekli posle 2008. bitno veća nego što su oni u poslednje četiri godine imali prijavljenih prihoda.
 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana