Tekst objavljen: 10.12.2014 11:22        


Problem nastaje pri zatvaranju aplikacije s obzirom da je za to potrebno od četiri do osam puta više RAM memorije no što ona koristi tokom rada.

Znate li? Zašto vam Android "jede" memoriju

Jedna od najvećih misterija kada je reč o pametnim telefonima je zbog čega iPhone odlično radi sa 1 GB RAM memorije, dok je za normalno funkcionisanje Android uređaja neophodno bar 2, 3 GB ove memorije.

Prema sajtu Quora, koji odgovara na pitanja koja postavljaju korisnici, to je zbog toga što Android aplikacije koriste Java-u.
Zajedno sa Java-om dolazi i proces pod nazivom “garbage collection”. Kada korisnik Androida zatvori aplikaciju, ovaj proces reciklira memoriju.

Međutim, problem je u tome što on zahteva četiri do osam puta više memorije nego što je ta aplikacija koristila, da bi posao završio u što kraćem roku. Kada dovoljno količina memorije nije dostupna telefon se uspori.
Zato što iOS ne koristi ovaj proces, Apple može da u svoje uređaje ubaci samo 1 GB RAM memorije i postigne iste performanse kao i Android telefoni sa 2, 3 GB ove memorije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Marko 20.12.2014 8:49

    Ovo u glavnom više ne stoji, jer Android 4.4. ima nov način baratanja instalacijama,
    gde se sve prevođenje u izvršni oblik aplikacije radi pri instalaciji, tako da ovoga neće biti podrazumevano od izdanja 5 Androida a u 4.4 možete da promenite.
    Aplikacije su takođe prenosive i ima ih više iz ražličiti izvora kod Androida.

    Inače, suludo je misliti da se telefon sa 2GB ili 3GB memorije može porediti sa telefonom od 1GB (iPhone),
    prosto to su različite klase uređaja a iPhone uređaju ne vrede te pare jer ne nude ni deo onoga što ima Android, a kao prvo imate bezbroj proizvođača a ne jednog...

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mobilni telefoni android memorija mobilnih telefona memorija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana