Tekst objavljen: 03.09.2018 9:20        


Stanovnici jednog dela Beogradajuče su obilazili tezge gradskihpijacau potrazi za nižim cenama sezonskog povrća, kako bi počeli pripremu zimnice. Međutim, mnogi su odlučili da sačekaju još koji dan u nadi da će trgovci spustiti cene paradajza i paprike.

Zimnica na čekanju - Sve je skupo!

Za kilogram paradajzapotrebno je izdvojiti i do 80 dinara. Oni malo uporniji, koji su obišli sve tezge, uspeli su da popularno "volovsko srce" pazare i za 60 dinara. Kilogram paprike šilje, koja se uglavnom koristi za spremanje ajvara, košta od 100 do 120 dinara, dok se ona malo sitnija prodaje po ceni od 80 dinara. Za tri ljute papričice kupci moraju da izdvoje 50 dinara.

- Sve je skupo! Nadam se da će u narednom periodu biti malo niže cene, kako bih mogla da spremim bar nešto od zimnice - objašnjava Nataša R.

Kilogram krompira je 60 dinara, a isto toliko košta i kilogram kupusa i tikvica. Sveži krastavci su 70, dok je cena za jedan kilogram sitnih kornišona čak 140 dinara.

Kilo plavog paltidžana, cvekle i šargarepe je 100 dinara. Veza peršuna 30, a glavica zelene salate 100. Kilogram pasulja je od 300 do 400 dinara, boranije od 150 do 200, koliko treba izdvojiti i za kilogram spanaća.

Ipak,trgovci objašnjavaju da na visinu cena povrća najviše utiču loši vremenski uslovi tokom celog leta.

- Ne znam da li nam je bilo gore kad je padala kiša danima, ili kad su bile visoke temperature koje za samo jedno prepodne osuše skoro sve - kaže Branko S, poljoprivrednik iz Grocke.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zimnica pijaca hrana kupovina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana