Tekst objavljen: 26.02.2014 13:51        


Zdravstveni turizam je velika šansa Srbije da poveća privredni rast jer "medicinski turista" potroši pet do deset puta više novca od običnog, rečeno je na međunarodnoj konferenciji o zdravstvenom turizmu Balkan Health Forum.

Zdravstveni turizam je velika šansa Srbije

Predsednik Marmara fondacije iz Turske Akan Suver je istakao da je tržište zdravstvenog turizma jedno od retkih koje je nastavilo rast, uprkos svetskoj ekonomskoj krizi, i dodao da je ulaganje u taj sektor veoma isplativo i da treba da bude temeljna investicijska startegija svake države.

Prema podacima iznetim na konferenciji, Srbija ima velike potencijale za razvoj zdravstvenog turizma, posebno u oblasti stomatoloških usluga, rehabilitacije i u domenu estetske hirurgije, koji su među najtraženijim medicinskim uslugama u svetu.

Suver je dodao da Slovenija i Makedonija već prednjače po ulaganju u zdravstveni turizam i u dobroj meri već koriste svoje potencijale.

- Osim investiranja u razvoj centara zdravstvenog turizma, uloga države treba da bude i u prilagođavanju zakonske regulative u stvaranje povoljne klime za razvoj i ulaganja u tu oblasti - rekao je Suver.

Organizator konferencije, na kojoj učestvuje više od 200 predstavnika zdravstvenih institucija Balkana, generalni direktor kompanije Balkan medikal travel Minet Musić kazao je da zemlje regiona imaju velike mogućnosti za razvoj i saradnju u oblasti zdravstvenog turizma, ali da se ti potencijali još ne koriste u potpunosti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dentalni turizam medicinski turizam turizam strani turisti turisti turističke posete Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana