Tekst objavljen: 03.06.2019 15:05        


Završen je OTP startap program, drugi međunarodni akcelerator program OTP Banke u Mađarskoj. Na završnom Demo danu, devet kompanija koje su učestvovale u Programu predstavile su stručnjacima, potencijalnim investitorima i menadžmentu kreditne institucije rezultate zajedničkog rada koji je trajao 12 nedelja. Nastaviće se sa razvojem najboljih rešenja, uz zajedničke napore Banke i startap kompanija radi njihovog uključenja u poslovanje Banke.

Završen drugi startap program OTP Banke

OTP Banka je prošle jeseni objavila svoj drugi otvoreni poziv za startap kompanije. Postojalo je veliko interesovanje za OTP startap program, što se jasno vidi iz činjenice da se 310 startap kompanija iz 65 zemalja prijavilo za program. Nakon preliminarnog procesa selekcije, devet najperspektivnijih startap i skejlap kompanija počelo je da radi sa Bankom u martu ove godine kako bi zajedno sa Bankom nastavili sa razvojem svojih rešenja.

Pored toga, tokom perioda akceleracije koji je trajao 12 nedelja, predstavnici različitih timova imali su priliku da učestvuju u OTP LAB-u, inovacionom centru OTP Banke, u stručnim radionicama koje su trajale više od 35 sati kao i u 76 prilagođenih individualnih mentorskih sesija vezanih za najvažnije teme koje su prethodno izabrali. Program je uključio prestižne međunarodne i mađarske partnere u startap mentorskom procesu, uključujući stručnjake iz kompanija Mastercard, Microsoft, EIT Digital, McKinsey Panorama, Jet-Sol i PortfoLion. Program je imao široku saradnju u okviru bankarske grupe sa skoro 30 organizacija koje su podržavale realizaciju pilot projekata.

Program je zvanično okončan Demo danom 23. maja, na kojem su startap kompanije predstavile rezultate tromesečnog procesa razvoja za više od 150 gostiju kao i panelu stručnjaka koji je činio menadžment OTP Grupe i partneri Programa. S obzirom da je cilj OTP startap programa uspostavljanje dugoročnih partnerstava sa što većim brojem kompanija učesnica, Banka nije objavila pobednike nakon poziva startap kompanijama, ali su profesionalni partneri Programa dodelili tri posebne nagrade timovima za koje su smatrali da su najboljji:

  • Kompanija Austrian Pioneers, koja upravlja inovativnim ekosistemom koji se fokusira na duboku tehnologiju, je omogućila kompaniji Staffino besplatno učešće na jednom od Evropskih vodećih tehnoloških događaja, konferencija „The Pioneers ‘20 conference”. 
  •  Bluecode je osvojila posebnu nagradu kompanije HubHub: u periodu od šest meseci članovi tima ove kompanije će biti u prilici da besplatno koriste inspirativan kancelarijski prostor jednog od najnovijeg poslovnog prostora u Budimpešti.
  •  Konačno, kompanija EIT Digital je dodelila kompaniji Talk-A-Bot posebni nagradu za „Najinovativniji tim za snažnu digitalnu Evropu”, koja uključuje poziv za evropsku najveću konferenciju o digitalnoj inovaciji, 2019 EIT Digital Conference.
OTP je dobio ogroman broj ideja od startap kompanija, od kojih je stekao veliku inspiraciju za svoj razvoj, dok su startapovi imali priliku da svoje ideje testiraju uz podršku svojih mentora u velikom bankarskom okruženju, dakle poslednja tri meseca su bila povoljna za sve učesnike ”, rekao je Tibor Johančik, zamenik generalnog direktora OTP Banke Mađarska.

Kako navodi Andraš Fišer, direktor inovacionog centra OTP LAB, tokom poslednjih meseci, sve kompanije učesnice radile su na uzbudljivim temama koje su relevantne za OTP Banku.

„Ovo je već drugi startap program koji OTP banka sprovodi kako bi aktivno učvrstila svoje veze sa inovativnim tehnološkim kompanijama, a saradnja omogućuje Banci da još efikasnije razvija svoje usluge. Zajednički rad nastaviće se sa nekoliko učesnika nedavno završenog programa kako bi razvili naše zajedničke ideje”. Startap kompanije koje su uključene u program i njivove oblasti razvoja su sledeće:

  • Alyne Saas (platforma koja pruža podršku za efikasnu pravnu usklađenost i upravljanje rizicima)
  • Bluecode (prekogranična šema plaćanja putem mobilnih telefona zasnovana na skeniranju barkoda)
  • Evrotrust (rešenje za daljinsku identifikaciju korisnika i elektronsku autentifikaciju) 
  • Heatventors (rešenje za skladištenje toplotne energije za serverske parkove i poslovne zgrade) 
  • Kasko (platforma koja podržava fleksibilne usluge iz domena osiguranja) 
  • Staffino (rešenje koje omogućuje praćenje kvaliteta usluga i direktne povratne informacije od korisnika)
  • SymbaSync (platforma koja podržava spoljnu i unutrašnju regrutaciju za nepristrasno prepoznavanje talenata zasnovano na veštinama)
  • Talk-A-Bot (četbotovi koji obavljaju širok spektar funkcija za potrebe automatizacije zadataka korisničkog servisa) 
  • Tresorit (šifrovano rešenje za skladištenje i deljenje datoteka na klaudu)

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Pre dve godine, OTP Banka je pokrenula sopstveni akcelerator program koji je usmeren na saradnju, pošto smatra da je važno inkorporirati inovativna rešenja u svoje poslovanje i službu za korisnike, bilo iz izvora unutar ili izvan svoje organizacije. OTP startap program se pokazao kao efikasna platforma za opsežno mapiranje perspektivnih startap rešenja na tržištu i za prepoznavanje potencijalnih partnera, stoga će Banka uključiti iskustvo nedavno završenog programa i nastaviti rad sa različitim akterima startap ekosistema radi razvijanja još širih, obostrano korisnih partnerstava.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
program OTP banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana