Tekst objavljen: 25.04.2019 14:50        


Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije YUTA saopštila je da se na web prezentaciji agencije "Magdalena travel" nalaze objavljeni programi putovanja kao ponude turističkih agencija koje su organizatori putovanja, a da ne postoje ugovori, inače obavezni Zakonom o turizmu, sa organizatorima putovanja, čime se mogući putnici dovode u zabludu.

YUTA upozorila na turističku agenciju koja obmanjuje putnike

Kako se navodi u dopisu, YUTA je o ovoj pojavi obaveštena od većeg broja organizatora putovanja, a uvidom u Opšte uslove putovanja objavljene na zvaničnoj prezentaciji ove agencije "utvrdili smo obmanjujuće informacije za putnike - dovođenje u zabludu i to u članu 17. gde se spominje ugovorena Arbitraža YUTA, kao i članu 12. gde se pominje da agencija ima YUTA Garanciju putovanja”.

"U cilju zaštite putnika, ali i svih kolega koji odgovorno rade svoj posao, pa i autoriteta Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije - YUTA, obaveštavamo javnost da agencija "Magdalena travel" nije članica naše asocijacije, da nema YUTA Garanciju putovanja, kao i da nije sa nama ugovorila YUTA Arbitražu", saopšteno je iz YUTA.

Ova asocijacija moli sve putnike da isključivo posredstvom sajta asocijacije provere koje agencije se nalaze u sistemu zaštite putnika YUTA Garancija putovanja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

O primećenim nepravilnostima kod Magdalena travel-a YUTA je obavestila nadležne u Sektoru turističke inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, navodi se u saopštenju koje je potpisao Aleksandar Seničić, direktor YUTA.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
magdalena travel upoozorenje lažna turistička agencija YUTA Aleksandar Seničić turistička agencija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana