Tekst objavljen: 22.08.2019 15:55        


Kompanija You Tube planira da ukine plasiranje reklama za sadržaje koji su namenjeni deci, prenosi Bloomberg

You tube ukida reklame namenjene deci

Federala trgovinska komisija SAD-a proveravala je da li je kompanija prekršila akt o zaštiti privatnosti dece na internetu i dogovorila sa kompanijom You Tube da se ovo polje reguliše, ali još uvek nisu poznati detalji dogovora.

Targetirane kampanje se oslanjaju na prikupljanje informacija korisnika i nekim kompanijama je već zabranjeno da takve sadržaje prikazuju deci mlađoj od 13 godina, ukoliko ne postoji pristanak roditelja.

You Tube navodi da njihov glavni sajt nije namenjen deci i prepuručuju da se za te svrhe koristi You Tube Kids aplikacija, koja ne koristi targetirane kampanje, ali sa druge strane i dalje postoje milioni crtanih filmova i ostalih sadržaja koji su namenjeni deci i na njihovom glavnom sajtu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Uklanjanje reklama u videima koji su namenjeni najmlađima može imati za posledicu smanjenje zarade jedne od napoznatijih kompanija, ali tu je i ušteda koja se može ostvariti, jer bi se izbegle kazne za kršenje prava korisnika.

Jedna od opcija koju su predlagala udruženja za zaštitu potrošača je da You Tube ukloni sve sadržaje namenjene deci i premesti ih na You Tube Kids aplikaciju.

Još uvek nije poznato finalno rešenje koje će biti doneto po ovom pitanju, ali je definitivno da će kompanija morati da se pozabavi zaštitom dece koja svakodnevno koriste njihovu aplikaciju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
youtube reklame deca oglašavanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana