EUR 117,61 USD 105,73 CHF 107,07

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 21.10.19. :: 117.6300 rsd

Tekst objavljen: 11.12.2018 9:15        


Usluge računovođe paušalca će od sledeće godine koštati najmanje 50 evra mesečno, a za mala pravna lica - 400 evra. Ovo važi za sve one koji su angažovali člana Računovodstvene komore Srbije. 

Vođenje poslovnih knjiga i 1.500 €

Ova asocijacija je usvojila Pravilnik o polaznim osnovama za vrednovanje računovodstvenih usluga u Srbiji. Cilj je da se podigne poverenje u rad ove struke, ali i da se uvede red.

Pravilnik će primenjivati članovi Komore, ali su oni u obavezi da primenjuju i Etički kodeks i sve važeće zakonske i podzakonske propise.

- Želimo da država da podršku za podizanje nivoa ove važne profesije, kao i da se Zakonom o računovodstvu uredi ko može da vodi poslovne knjige - kaže Snežana Mitrović, predsednik Računovodstvene komore.

- Nažalost, danas se u praksi dešava da vrednost računovodstvenih usluga obaraju upravo neprofesionalne i nestručne računovođe, zato što ovaj posao može da radi bilo ko. Od takvog rada najviše štete ima država.

Vođenje knjiga za srednja pravna lica mesečno će koštati 1.000, a za “velike” - 1.500 evra. Obračun zarada po zaposlenom članovi Komore će naplaćivati pet evra. Pravilnik računovođama ostavlja odrešene ruke da delimično koriguju početne cene. Prilikom ugovaranja vođenja poslovnih knjiga mogu u određenoj, manjoj meri, odstupati od utvrđene cene, u zavisnosti od obima posla.

1 komentar

  1. User image
    smilja 11.12.2018 12:27

    Ovo je super, bas smo bili podcenjeni, ulepsali ste mi dan.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
paušalci porez računovođe vođenje knjiga

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana