Tekst objavljen: 02.02.2017 14:46        


Ministarstvo finansija Srbije saopštilo je juče da je Vlada Srbije donela odluku kojom je, u skladu sa Zakonom o akcizama, izvršila redovno godišnje usklađivanje akciza, sa indeksom potrošačkih cena za 2016. godinu.

Vlada uskladila akcize sa indeksom potrošačkih cena

Kako je Tanjugu rečeno u tom ministarstvu, usklađeni su dinarski iznosi akciza na derivate nafte, biogoriva i biotečnosti, kafu, alkoholna pića, tečnosti za punjenje elektronskih cigareta i na cigare i cigarilose, u rasponu od 0,5 do dve dinara.

Vlada je odluku o usklađivanju akciza sa indeksom potrošačkih cena za prošlu godinu koji iznosi 1,6 odsto donela u ponedeljak.

Tom odlukom, kako su dodali, nisu usklađeni iznosi akciza na cigarete koji su propisani poslednjim izmenama Zakona o akcizama.

U Ministarstvu finansija su naveli da su akcize na dizel umesto 54 dinara od juče 54,86 dinara po litru, za bezolovni benzin su umesto 52,5 dinara 53,34 dinara po litru, a za tečni naftni gas (TNG) su povećane sa 41 na 41,65 dinara po kilogramu.

Za olovni benzin akcize su povećane sa 55,82 na 56,71 dinara po litru, dok su za kerozin povećane sa 62,93 na 63,93 dinara po kilogramu.

U Udruženju naftnih kompanija Srbije (UNKS) juče nisu mogli da kažu da li će i za koliko ovo redovno godišnje usklađivanje akciza na derivate nafte sa indeksom potrošačkih cena u prošloj godini, uticati na cenu goriva na pumpama, ali su naglasili da će to svakako povećati njihove troškove rada.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
usklađivanje akciza akcize na kafu akcize akcize na cigarete akcize na gorivo akcize na alkohol

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana