Tekst objavljen: 12.10.2020 13:55        


Viz er je u procesu suspendovanja do 50 linija na prostorima bivše Jugoslavije, a svaki grad koji ova kompanija opslužuje biće pogođen

Viz er suspenduje 50 linija na prostoru bivše Jugoslavije

Najveći broj otkazivanja čeka Skoplje, a glavni grad Severne Makedonije prate Tuzla, Ohrid, Podgorica, Beograd, Niš, Priština, Ljubljana, Split i Sarajevo.

Tokom novembra, prevoznik više neće opsluživati Podgoricu, s obzirom na to da će svih šest ruta iz crnogorske prestonice biti suspendovano. Ipak, neki letovi biće vraćeni u decembru.

Prevoznik je ponovo odložio početak novih letova od Milana do Prištine, a novi datum za početak je 19. decembar. Takođe, obustavili su i liniju između Dortmunda i Splita, koja je uspostavljena ovog leta, a za koju je bilo planirano da funkcioniše i tokom zimske sezone.

Nekoliko ruta koje su i dalje aktivne, kao što su Memingen-Podgorica, Beč-Ohrid i Stokholm Skavsta-Skoplje, biće suspendovane za dve nedelje, a neće ih biti tokom zimske sezone.

Prevoznik planira da obnovi neke linije u novembru i decembru, ali je malo verovatno da će se ovo menjati, piše portal Ex-Yu Aviation.

Većina letova neće biti obnovljena do letnje sezone naredne godine koja počinje krajem marta. Viz er je u procesu obnavljanja nekih ruta koje su privremeno otkazane preko leta, uključujući Skoplje-Turku i Beograd-Larnaka, dok će letovi na relacijama Skoplje-Nirnberg, Skoplje-Kopenhagen i Beograd-Baden Baden biti ponovo uspostavljeni krajem meseca.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Uprkos smanjivanju saobraćaja na prostoru bivše jugoslavije, Viz er se širi negde druge - u zapadnoj Evropi, a najskorije je najavio pokretanje domaćih linija u Norveškoj.

Kompanija se suočila sa padom broja putnika od 60 odsto u septembru, mesecu za koji su se nadali da će označiti početak oporavka.

Kako kaže avio-kompanija, njen kapacitet je ostao za 40 odsto niži u odnosu na isti mesec prošle godine. Ovog oktobra avio-kompanija leti samo 50 odsto svog kapaciteta. Ne predviđa rad sa većim kapacitetom tokom zime ako se zadrži trenutna situacija sa pandemijom. Međutim, postojeće operacije su znatno veće od aktivnosti većine drugih evropskih avio-kompanija.

Evo kada se očekuje obnova saobraćaja od Beograda i Niša:

Beograd - Salcburg - 28. mart
Beograd - Hanover - 10. decembar
Beograd - Baden Baden - 27. oktobar
Beograd - Malta - 4. decembar
Niš - Beč - 6. decembar
Niš - Malme - 30. mart

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
suspendovani letovi bivša jugoslavija Wizz Air letovi avio saobraćaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana