Tekst objavljen: 05.09.2015 10:05        


Više od 225.000 Apple-ovih telefona "iPhone" i tableta "iPad" hakerisano je novom porodicom informatičkih virusa "KeyRaider". 

Više od 225.000 iPhone-a i ipada zaraženo novim virusom

"Smatramo da je to dosad najveća krađa naloga na Apple-u izazvana određenim virusom", objavila je američka firma za informatičku bezbednost Palo Alto Netvorks na svom web sajtu, gde rezimira rezultate istrage obavljene zajedno sa grupom amatera Weip Tech, WT), koja okuplja fanove Apple-a u Kini.

Istraživanje je pokazalo da su virusom bili pogođeni korisnici iz ukupno 18 zemalja, među kojima je Kina, ali i Francuska, Rusija, Japan, Velika Britanija, SAD, Kanada, Nemačka, Australija, Izrael, Italija, Španija, Singapur i Južna Koreja, prenosi portal francetvinfo.fr.

Virus funkcioniše tako što upada u komunikaciju "iPhone-a" i "iPad-a" s " iTunes-om", muzičkom web prodavnicom Apple-a, i tako hakeri dolaze u posed, između ostalog, naloga na Apple-u, zajedno sa pasvordom.

Neke žrtve tog virusa konstatovale su abnormalne kupovine, druge doživele hakersku blokadu uređaja koji su potom od njih tražili otkup.

Iz Apple-a je saopšteno da su problemom bili pogođeni isključivo oni koji ne samo da su deblokirali svoje uređaje da bi omogućili korišćenje funkcija koje ne upotrebljava proizvođač, već su i preuzeli virus prustupajući nebezbednim izvorima. Preduzete su sve mere da se zaštite pogođeni tim problemom, dodali su iz Apple-a.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
deblokada uređaja apple virusi iphone iPad

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana