Tekst objavljen: 22.04.2015 15:48        


U toku prva tri meseca ove godine Vip mobajl (mobile) je ostvario prihode u iznosu od 5,5 milijardi dinara (45,8 miliona evra), što je po uporedivoj osnovi gotovo dva odsto više u poređenju sa istim periodom prošle godine, saopšteno je danas iz tog preduzeća. Do kraja marta Vipu se pridružilo više od dva miliona korisnika što je 4,0 odsto više nego u 2014. godini, dok tržišno učešće

Vip investira 30 miliona evra u mrežnu infrastrukturu

U toku prvog kvartala investirali smo 15,5 miliona evra najvećim delom u pripreme za obezbeđivanje prve i najveće 4G LTE mreže u Srbiji čime smo korisnicima omogućili superiorne brzine prenosa podataka. Do kraja godine ćemo investirati više od 30 miliona evra u širenje naše 4G LTE tehnologije i kompletnu modernizaciju postojeće 3G i 2G mreže širom zemlje, izjavio je direktor Vip mobajla Andreas Graf.

Pogledajte kompletnu ponudu telefona kompanije Vip.


On je istakao da se signal Vipove mreže četvrte generacije emituje sa više od 130 lokacija, pokrivajući najveći deo Beograda, a plan je da se dalje širi po većim gradovima.

U saopštenju se navodi da je Vip mobajl najveći grinfild investitor u Srbiji, jer je u poslovanje kompanije do sada uloženo 854,4 miliona evra. Firma zapošljava više od 900 domaćih stručnjaka i svoje usluge pruža na 330 prodajnih mesta širom Srbije, uključujući i 84 Vip centra.

Vip je član Telekom Austrija Grupe, vodeće kompanije iz oblasti telekomunikacija u centralnoj i istočnoj Evropi koja je u prvom kvartalu 2015. godine ostvarila prihode od 956 miliona evra. Telekom Austrija Grupa je prisutna u osam zemalja regiona, zapošljava oko 16.000 ljudi i ima gotovo 23 miliona korisnika, navedeno je u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vip mobil 4G mreža vip

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana