Zvanični kurs Evra za dan 07.12.20. :: 117.5846 rsd
Tekst objavljen: 24.01.2014 15:49        


Narodna banka Srbije dala je saglasnost osiguravajućem društvu Metlajf da prenese deo portfelja osiguranja života na Viner štetiše osiguranje. Kako se navodi u saopštenju, prenos portfelja se vrši sa stanjem na dan 31. decembra 2013. godine.

Viner štetiše osiguranje preuzima portfelj Metlajfa

Deo portfelja koji se prenosi odnosi se na dugoročne ugovore o mešovitom osiguranju života, ugovore o osiguranju života i o dopunskim osiguranjima uz ta osiguranja, kao i rezervi i obaveza.

Osiguravajuća kompanija Metlajf dužna je da u roku od 15 dana od dana prijema rešenja o saglasnosti za prenos portfelja osiguranja, pismenim putem ili preko sredstava javnog informisanja obavesti korisnike čiju su ugovori preneti Viner štetiše osiguranju.

Obaveza je da ugovarači osiguranja budu obavešteni i o danu do kojeg treba da se izjasne o tome da li prihvataju prenos portfelja ili raskidaju ugovor o osiguranju, kao i o pravima koja osiguranici imaju u slučaju raskida ugovora.

Viner štetiše osiguranje dužno je da, u roku od 30 dana zaključi nove ugovore sa dosadašnjim osiguranicima "MetLife" akcionarskog društva za životno osiguranje koji su prihvatili prenos portfelja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
metlife Wiener Stadtische osiguravajuće kuće osiguranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana