Tekst objavljen: 08.11.2013 11:00        


Tokom prvog dana trgovanja akcijama američke društvene mreže Tviter, cena deonice te kompanije je skočila na 44,90 dolara, što je gotovo 73 odsto više u odnosu na početnu ponuđenu cenu akcija. Time kompanija, koja je vlasnik društvene mreže za razmenu kratkih poruka, vredi više od 31 milijardu dolara.

"Veseli cvrkut" Tvitera, akcije za dan skočile 73 odsto

Akcijama Tvitera se trguje na Njujorškoj berzi pod oznakom TWTR, a reč je o najiščekivanijem izlasku na berzu još od inicijalne javne ponude Fejsbuka.

Posle više od sat vremena trgovanja, vrednost akcija Tvitera je bila stabilna, što, prema analitičarima, ukazuje da investitori smatraju da je cena odgovarajuća.

Vrednost akcija Tvitera dostigla je u četvrtak ujutru i 50,09 dolara, ali se sredinom dana ustalila na oko 45 dolara dok su ostale akcije bile u padu.

Prva javna ponuda Tvitera je pažljivo pripremana, kako bi se izbegle greške i propusti kakvi su zabeleženi prilikom početka prodaje akcija Fejsbuka prošle godine.

Tviter, koji je ime dobio po cvrkutu ptice, omogućava korisinicama da šalju kratke poruke s do 140 karaktera, a privukla je svetske i verske lidere, kao i mnoge slavne ličnosti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
twitter tviter it industrija IT kompanije berza akcije IPO

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana