Tekst objavljen: 15.10.2017 10:01        


Lako je potrošiti, ali ni malo nije jednostavno postići pametnu kupovinu, koja znači šoping u pravo vreme kada je popust. Mi smo razgovarali sa trgovcima, i sklopili za vas vodič kroz mesece tokom godine, koji vam omogućava da prođete najpovoljnje moguće.

Venčanicu kupujte u februaru, a kupaći u septembru

JANUAR - Jakne i kaputi

Post-novogodišnja sniženja su uveliko u toku, pa bi ih trebalo iskoristiti za kupovinu kapitalnih zimskih dobara - kaputa i punijih jakni. Ukoliko imate sreće, da naiđete na poslednji komad, koji je još pri tom i vaš broj možete da prođete i do 70 odsto jeftinije.

Dečija odeća i obuća

Specijalizovane radnje za mališane daju popuste tako da se može planski kupiti odeća i obuća za najmlađe, ali uglavnom ona punija. Inače, tokom cele godine, na pojedine artikle, čak i iz nove kolekcije moguće je pazariti uz popust garderobu za najmlađe i to od 20 do 30 odsto.

FEBRUAR - Parfemi

Za Dan zabljubljenih parfimerije daju uobičajeno veće popuste, pa se taj dan može iskoristiti za kupovinu parfema, i to da za čak 30 odsto nižu cenu. Tokom cele godine, ali samo određenim danima postoje i takozvani "srećni dani", kada na ceo asortiman parfimerije odobravaju popust do 20 odsto.

Letovanje "first minute"

Kako bi na vreme rezervisale smeštajne kapacitete, turističke agencije počinju već tokom zime da nude i turističke aranžmane, a kako bi privukle turiste, računajte na popuste i do 50 odsto, i plus plaćanje na mesečne rate.

Vina

Ljubitelji dobrog vina, mogu da uživaju ali i da kupe odlična crvena i bela vina, povodom 14. februara, dana Svetog Trifuna, zaštitnika vinogradara, a tada je izbor "rajskog pića" baš velik.

Venčanice

Ako planirate venčanje, ovo je idealan mesec za kupovinu venčanice i večernje haljine poznatih kreatora i brendova, odela, burme, i to uz sajamski popust i do 50 odsto.

MART - Brendirana kozmetika

Tradicionalno, za Dan žena 8. marta ali i nekoliko dana ranije, parfimerije daju popuste 20-30 odsto za kupovinu šminke, krema za negu lica i tela, kozmetike domaćih i renomiranih svetskih brendova. Trebalo bi to iskoristiti.

Nov automobil

U vreme održavanja sajma automobila, najisplativija je kupovina novog auta. Uglavnom auto kuće daju sajamske popuste i na sajmu i van njega. Tada se mogu i kupiti i najnoviji tipovi četvorotočkaša, koji su neposredno pre Beogradskog predstavljeni i na svetskim sajmovima. Čak iako izvučete maksimalni popust, obavezno se cenkajte sa prodavcem za dodatnipoklon u opremi vozila.

Mali kućni aparati

Pred Mladence koji se proslavljaju 22. marta, uglavnom se i to tokom nedelju dana nude na popust mali kućni aparati i do 30 odsto, dok za pojedine proizvođače popust može biti i veći. Idealno da se nabavi usisivač, blender, mikser, mašina za sečenje, toster…

APRIL - Polovni automobil

Najveća ponuda polovnih automobila je tradicionalno u aprilu i septembru, a tada je najbolji izbor "polovnjaka" i odnos kvalitet cena.

Letnje gume

Ako niste, krajnje je vreme da zamenite zimske gume i stavite letnje.

Motocikl

U ovom mesecu se održava sajam pa je uz popust moguće kupiti motocikle, mopede, skutere, rezervne delove, popust od pet do 15 odsto.

Avio karte

Najjeftinije avio karte su za Katolički Božić, Veliki petak i Novu godinu, ali ih ima malo, a idealan je i Vaskrs, kao i drugi praznici (kineska Nova godina, Ramazan). Da bi pazarili jeftinije, potrebno je pratiti akcije avio kompanija. Pravilo je da petkom mogu da se kupe povoljnije karte, a dešava se i da subotom i nedeljom puste još poneko odredište po promotivnoj ceni.

MAJ - Posteljina,peškiri

Najveći broj svadbi je u maju i septembru, a tada su i popusti za kućnu dekoraciju. Zato iskoristite te akcije i kupite i obnovite posteljinu, peškire, stoljnjake i po 40 odsto nižim cenama.

JUN - Klima uređaj

Ukoliko već niste, poslednji trenutak pre velikih vrućina je da kupite klima uređaj. Izbor je veliki, a ukoliko pratite akcije, koje su u pojedinim radnjama stalne, možete da prođete i 20 odsto jeftinije.

Svečane haljine

U slučaju da ste skloni kupovini u poslednji čas, ali uz mogućnost da kupite jeftinije, pravi momenat za kupovinu svečanih haljina i odela za malu i veliku maturu, ali i za sve druge prilike, a popusti mogu da budu i do 30 odsto.

JUL - Letnja garderoba

Počinju uveliko sniženja letnje garderobe i eto prilike da kupite novu haljinu, suknju, pantalone, košulju, farmerke... Prvi krug, kada je izbor i najveći je oko 20 odsto, svaki sledeći je veći popust, ali je izbor manji.

Sandale, papuče,patike

Ono što važi za garderobu važi i za obuću, s tim što su u ovim prodavnicama popusti manji, nego što je to slučaj za odeću. Leti je dobro doba i za kupovinu patika koje ćete nositi na jesen.

AVGUST - Ranac

Uveliko kreću pripreme dece za školu. Osim knjiga obavezna je kupovina i ranaca, a moguće ga je pazariti i na sniženju, pogotovu početkom avgusta, i uglavnom su to prošlogodišnjim zalihe.

Voće i povrće za zimnicu

Idealan mesec za kupovinu najboljih plodova za zimnicu. Već se kupuju prve ture paradajza i priprema džem od kajsija.

SEPTEMBAR - Kupaći kostim

Ko misli godinu dana unapred, može da se lepo pripremi za iduće leto i to da plati tek 30 do 50 odsto od pune cene i to za kupaći, plažne papuče, šorc, majice...

Garnitura za terasu i bašte

Prodavnice nameštaja pred jesen nude uz popust garniture za terasu i bašte - sto, stolice, ljuljaške. Popust nije zanemarljiv i do 40 odsto.

OKTOBAR - Knjige

Najveći sajam knjiga idealna prilika za kupovinu omiljenih knjiga na popust, kao i novih naslova. Popust nije zanemarljiv - 50 odsto, a doduše u ređem slučajevima može da bude i 70 odsto.

Dečije igračke

Prodavnice dečijih igračaka u ovom mesecu daju popuste, a koji mogu za pojedine artikle da budu i do 50 odsto.

NOVEMBAR - Zimske gume

Iako po zakonu više nije obavezno imati zimske gume, a one su potrebne kada vremenski uslovi na to nalažu, pravi je mesec za njihovu kupovinu, a da vas nepripremljene ne dočeka sneg.

Nameštaj

Ovaj mesec je u znaku sajma nameštaja koji iz godine u godinu ima sve veći broj izlagača. Idalna prilika na jednom mestu videti sve što vas zanima, a sajamski popust je od 20 do 30 odsto. Ranijih godina popusti su bili i do 60 odsto.

DECEMBAR - Automobilza firme

Poslednji mesec u godini idealan da firme kupe automobi. Tada se već zna kako kompanija posluje, pa da bi smanjili porez na dobit, ovo je jedan od načina da se spoji korisno - sa korisnim. Plus tada auto kuće daju dodatne popuste kako bi smanjile zalihe na kraju godine.

Antikviteti

Ljubitelji starina u ovom mesecu mogu na najvećem sajmu antikviteta da pazare stari nakit, ručne, džepne i zidne satove, filateliju, numizmatiku, ordenje, militariju, staro staklo, porcelan, keramiku, majoliku, srebrninu, bronzu, komadni nameštaj, lampe, lustere, stare knjige, literaturu, ikone, umetničke slike... Veliki izbor.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kupovina novac kupovina automobila

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana