Tekst objavljen: 03.06.2015 16:37        


Čak 13 IT kompanija iz Srbije odabrano je za finansiranje u projektu "Fraktals" Evropske komisije, koji je namenjen razvoju savremenih informaciono-tehnoloških rešenja (IT) za poljoprivredu, saopštila je danas kompanija "Biosens"u Novom Sadu.

Veliki uspeh domaćih IT kompanija

U vrlo oštroj evropskoj konkurenciji, od čak 269 prijavljenih kompanija za finansiranje su odabrane njih 43 kompanije iz 12 evropskih zemalja, od kojih je 13 iz Srbije, navedeno je u saopštenju.

Ukupno sedam kompanija iz Novog Sada, tri iz Beograda i po jedna iz Subotice, Kragujevca i Niša ostvarile su veliki uspeh i zajedno osvoje 1,7 miliona evra, koje će kroz FP7 "FRACTALS" projekat biti bespovratno uložene u te kompanije, radi razvoja "Future Internet" aplikacija za poljoprivredu - granu od strateškog značaja za Evropu i našu zemlju.

Najuspešnijim domaćim kompanijama, sutra će u Centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu, biti uručena specijalna priznanja povodom početka projekta "Antares".
To je najznačajniji projekat za razvoj IT u poljoprivredi u Srbiji.

Tom prilikom, kako je najavljeno, govoriće predstavnici republičke i pokrajinske vlade, rektor Univerziteta u Novom Sadu i predstavnici diplomatskog kora.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija IT kompanije it sektor uspeh it sektora

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana