Tekst objavljen: 12.03.2021 11:25        


Grčki ministar Haris Teoharis naglasio da će svi oni koji se odluče za put u Grčku morati da ispune jedan od tri uslova, a oni su da imaju negativan PCR test, antitela na koronavirus ili da su vakcinisani protiv covida - 19

Već se znaju i cene: Sezona u Grčkoj počinje u maju, tri opcije za ulazak srpskih turista

"Sve što želiš je Grčka", ovogodišnji je slogan ove zemlje, koja će, prema zvaničnim najavama, 14. maja otvoriti granice za turiste. Agencije su već izašle sa ponudama, a na najpopularnijim letovalištima Srba, moguće je naći smeštaj već za desetak evra po osobi dnevno, pa i manje.

"Cene se neće povećavati, sasvim suprotno, one će biti i snižene, kako bi se koliko toliko nadoknadio prošlogodišnji gubitak. Ukoliko ne budu manje, ostaće iste kao pre korone" kaže Aleksandar Seničić, direktor Jute.

Praktično, prosečna srpska porodica moći će da otputuje na letovanje u predsezoni i za manje od 100 evra po osobi za deset dana.I to je cenovnik za drugu polovinu maja, a već početkom juna treba očekivati veće cene. Isti smeštaj za četiri osobe tada će koštati i do 150 evra više.

U Pefkohoriju na Halkidikiju, moguće je u maju naći apartman, na 350 metara od plaže,za čak 40 evra po osobi za deset dana.Već u junu taj isti apartman koštaće 20 evra više, i kako sezona bude odmicala biće skuplji.

U Polihronu će krajem maja apartman na 150 metara od mora, koštati 60 evra po osobi za deset dana. U junu će biti i do 140 evra po osobi u apartmanima sa kapacitetom od 5 osoba, dok će za dvoje biti između 155 i 315 evra po osobi.

Halkidiki je inače omiljena desetinacija naših građana. Poluostrvo je poznato po dugim peščanim plažama, tirkiznom moru, kao i zabavi za mlade i željne avanture. Ono što je za Halkidiki karaktristično jesu njena tri poluostrva, poznatija kao "tri prsta" - Kasandra, Sitonija i Atos.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ljubitelji Lefkade takođe neće biti razočarani, jer su ponude za ovo mesto već istaknute u turističkim agencijama. Cena je i ovde pristupačna, te je u maju moguće rezervisati letovanje za manje od 50 evra po osobi za sedam dana u apartmanima sa kapacitetom od 3 osobe.

Aleksandar Seničić kaže kako će Grčka sigurno otvoriti granice.

"To je zvaničan stav te zemlje, s obzirom da je i sam ministar turizma u Grčkoj Haris Teoharis na online konferenciji izjavio da će se to dogoditi. Verujem da će Srbi ovu priliku i te kako iskoristiti.Imamo informacije da će 80 odsto zamenskih putovanja biti iskorišćeno.To su sva ona putovanja koja nisu mogla da se dogode prošle godine. Međutim, ne treba se opuštati, jer ukoliko se trend porasta obolelih od covida 19 nastavi, možemo dospeti na crnu listu", izjavio je Seničić.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
grčka leto 2021 Grčka letovanje u grčkoj pcr test pandemija vakcinacija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana