Tekst objavljen: 10.05.2019 15:30        


Sekretarijat za javni prevoz Beograda naložio je svim prevoznicima u sistemu javnog prevoza da najkasnije do 31. maja obave vanredni tehnički pregled za sva vozila kojima se prevoze putnici, izjavio je gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević.

Vanredni tehnički pregled za sve autobuse kojim se voze putnici u Beogradu

– To uključuje i obavezni vanredni dijagnostički pregled motora sa akcentom na rizik od nastajanja pojave "iberture" na motoru za svako pojedinačno vozilo. Izveštaje, odnosno dokaze o obavljenim pregledima vozila potrebno je dostaviti Sekretarijatu za javni prevoz – precizirao je Vasiljević, prenosi Beoinfo.

On je podsetio da je 17. aprila svim prevoznicima koji učestvuju u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada upućen dopis kojim je ukazano da u cilju bezbednosti saobraćaja i putnika u javnom prevozu, prevoznik ima obavezu da poštuje odredbe Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kao i da je obavezno da zakon poštuju kako vozači zaposleni kod prevoznika, tako i sami prevoznici.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

– Osnovnim ugovorom i aneksima ugovora koji su potpisani sa prevoznicima definisano je da je prevoznik dužan da konstantno održava vozni park u stanju kojim će se postići bezbedno i kontinuirano pružanje usluga prevoza u skladu sa zakonom, Odlukom o javnom linijskom prevozu putnika na teritorija grada Beograda i potpisanim ugovorom. Kada se dogode saobraćajne nezgode poput ove, izdavanje naloga za ekspertizu i dodatno utvrđivanje tehničke ispravnosti vozila deo je istražnog postupka koji vode nadležni državni organi koji se bave utvrđivanjem činjeničnog stanja tokom sprovođenja sudskog postupka – zaključio je Vasiljević.

Ovaj zahtev Sekreterijata usledio je posle saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovalo vozilo gradskog prevoza na liniji 20.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vanredan tehnički pregled Beograd GSP Beograd autobusi tehnički pregled saobraćajna nesreća

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana