Tekst objavljen: 08.08.2019 12:55        


Spot cene zlata i srebra uzletele su juče usled pada prinosa na državne obveznice i prodaje akcija na otvaranju berze na Volstritu

Uzletele cene zlata i srebra i dostigle nivo iz 2013. godine

Najdragoceniji metal poskupeo je na 1.501,36 dolara za finu uncu, koliko je poslednji put vredeo još 2013. godine. Istovremeno, srebro je dostiglo 17,01 dolar po unci po prvi put za skoro 13 meseci.

Analitičari Goldman Saksa predviđaju da će cena zlata dostići čak 1.600 dolara za uncu u narednih šest meseci zbog trgovinskog rata SAD i Kine, jer se taj plemeniti metal smatra sigurnom lukom za kapital u kriznim vremenima.

U Nemačkoj je ubrzan tempo pada industrijske proizvodnje u junu na 5,2 odsto, najviše od novembra 2009.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Jučerašnji statistički podaci izazvali su strah od moguće recesije pošto je Bundesbanka već upozorila da će se najveća privreda Evrozone možda u drugom kvartalu naći u toj situaciji.

Kao posledica trgovinskog rata Sjedinjenih Država i Kine i poremećaja valutnih kurseva, centralne banke Novog zelanda, Indije i Tajlanda danas su srezale kamatne stope i iznenadile tržišta, a predsednik SAD Donald Tramp rekao je da Federalne rezerve moraju da snize cenu pozajmljivanja novca "brže i jače".

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
2013 zlato srebro cena zlata cena srebra skočila cena zlata

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana