Tekst objavljen: 30.05.2019 9:50        


Nakon što je oko dva miliona građana u Srbiji dobilo po 1.300 dinara dividende od aerodroma "Nikola Tesla", svi koji nisu prodali akcije NIS treba da očekuju i novac od dividende koju će isplatiti ova kompanija.

Uskoro OPET ležu dividende od besplatnih akcija

Reč je o 34 dinara za svaku akciju, odnosno 170 dinara za pet akcija, koliko je svaki građanin koji je imao pravo na besplatne deonice, 2010. godine i dobio akcija od ove naftne kompanije.

Na pitanje kada će uplatiti dividendu na račune građana, u NIS nisu mogli da preciziraju, ali su dali okviran odgovor koji je za sada i jedini moguć.

"Očekujemo da Skupština akcionara na sednici koja se tradicionalno održava krajem juna potvrdi odluku o dividendi. U prethodnim godinama ona je akcionarima bila isplaćivana u periodu od avgusta do novembra", rekli u nam u NIS.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

U slučaju da niste prodali besplatne akcije, kao ni podizali novac od dividendi, sada na računu imate oko 10.000 dinara. Novac od dividende građani mogu da podignu na šalteru preduzeća Pošta Srbije uz obavezno pokazivanje lične karte.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Akcije NIS aerodrom nikola tesla Beogradska berza besplatne akcije isplata dividendi dividenda

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana