Tekst objavljen: 25.01.2018 10:40        


Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" biće organizovana i ove godine, odlučila je Vlada Srbije. Za sada nije poznat tačan datum kada će igra startovati, a najveća novina je što će nagradni fond biti veći nego prošlogodišnji.

Uskoro novi ciklus nagradne igre "Uzmi račun i pobedi"

- Nagradni fond "Uzmi račun i pobedi 2018" biće značajno vredniji nego prošle godine, i sastojaće se od većeg broja automobila i stanova koji će biti dodeljeni učesnicima u nagradnoj igri, tokom javnog izvlačenja - saopšteno je iz Vlade Srbije.

Kako se navodi, borba protiv sive ekonomije jedan je od ekonomskih prioriteta Vlade, a organizacija nagradne igre je jedna od važnih mera Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije.

Prema istraživanju NALED-a, u prošlogodišnjem ciklusu ove nagradne igre učestvovalo je gotovo 40 odsto građana, a poslato je više od 85 miliona računa.

- Vlada je usvojila zaključak o organizovanju novog ciklusa nagradne igre, jer je ocenjeno da je rekordni odziv značajno doprineo jačanju poreske kulture građana i privrede, i izgradnji svesti o važnosti plaćanja poreza i odgovornog poslovanja za dobrobit celog društva - navedeno je u saopštenju.

Takođe, piše i daje nagradna igra imala i značajne fiskalne efekte jer je tokom tri meseca, koliko je trajala igra, evidencija prometa preko fiskalnih kasa povećana za 33 odsto kod malih obveznika kod kojih je siva ekonomija najzastupljenija, dok su poreski inspektori registrovali za četvrtinu manje prekršaja u izdavanju fiskalnih računa. U istom periodu zabeležen je rast bezgotovinskih transakcija za 18,5 odsto.

Priređivač novog ciklusa "Uzmi račun i pobedi" biće Vlada Srbije u saradnji sa NALED-om i privredom okupljenom u Savezu za fer konkurenciju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nagradna igra Uzmi račun i pobedi fiskalni isečak

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana