Tekst objavljen: 29.09.2017 15:10        


Kancelarija za informacione tehnologije i eUpravu danas je uputila poziv svim bankama, platnim i institucijama elektronskog novca koje posluju u Srbiji da omoguće plaćanje usluga na Portalu eUprava putem elektronskog bankarstva, platnih kartica i ostalih vidova elektronskog plaćanja.

Uskoro elektronsko plaćanje preko eUprave

Ideja je da se građanima zajednički omogući da administrativne takse za lična dokumenta, produženje registracije ili neku drugu eUslugu namire u potpunosti on-line. Plaćanje platnim karticama trebalo bi da bude realizovano u naredna dva meseca,elektronsko bankarstvo do kraja godine, a potom i ostali vidovi elektronskog plaćanja.

- Elektronsko plaćanje građanima će omogućiti da izbegnu odlaske na šaltere banaka ili pošte. Ovo je važan i veliki korak ka potpunoj digitalizaciji elektronskih usluga. Banke koje se odazovu pozivu i uspostave jedan od modela elektronskog plaćanja, pomoći će nam da građanima omogućimo još veći komfor i uštede u vremenu - objašnjava Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za informacione tehnologije i eUpravu.

Očekuje se podrška bankarskog sektora

On napominje da će svim zainteresovanim bankama, u skladu sa objavljenom specifikacijom, biti omogućeno da povežu svoje sisteme elektronskog plaćanja sa sistemom Portala eUprava. To će korisnicima omogućiti da, pošto pokrenu uslugu,jednostavno odaberu svoju banku i način plaćanja.

- Na bankama je da, u skladu sa poslovnom politikom, opredele koji model elektronskog plaćanja će ponuditi. Očekujemo dobar odziv i podršku bankarskog sektora - istakao je Jovanović.

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu apeluje na banke, platne i institucije elektronskog novca da se odazovu pozivu i tako omoguće nov sistem plaćanja na Portalu eUprava.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
eUprava elektronsko plaćanje banke plaćanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana