Tekst objavljen: 26.03.2015 16:21        


Vlada Srbije usvojila je danas tekst Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, čime je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture omogućilo da posle skoro 16 godina nacionalna avio-kompanija prva u regionu bivše Jugoslavije ima direktne prekookeanske letove. 

Uskoro direktni letovi iz Srbije za SAD

Potpisivanje sporazuma očekuje se uskoro u Beogradu, a u ime Vlade Srbije dokument će potpisati potpredsednica Vlade, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, saopštilo je to ministarstvo.

Sporazum je ostvarenje jednog od najznačajnijih ciljeva u razvoju nacionalnog avio-prevoznika i doneće povezivanje dve privrede, dodatno zapošljavanje, razvoj aerodromske infrastrukture jer će podstaći izgradnju druge piste i novih putničkih terminala.

To će podići vrednost brenda "Er Srbija", a Aerodrom Nikola Tesla postaće atraktivan za potencijalne investitore kao i pravi regionalni centar, što će dodatno doprineti značajnom porastu prevoza robe ka Americi, navodi se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
direktni letovi za usa avio kompanija aerodrom nikola tesla er srbija letovi za SAD

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana