Zvanični kurs Evra za dan 21.09.20. :: 117.5935 rsd
Tekst objavljen: 21.01.2020 10:40        


Kompanija Amazon razvija terminale za plaćanje u maloprodajnim radnjama koji će umesto kreditnih kartica ili drugih sistema bezgotovinskog plaćanja očitavati dlan korisnika prilikom transakcije

Uskoro ćemo moći da plaćamo dlanom?

Vol strit džurnal navodi da tehnološki gigant svoj sistem, koji povezuje otisak dlana korisnika sa njegovim platnim računom, već nudi kafeterijama, restoranima brze hrane i drugim firmama koje imaju stalne mušterije.

Amazon, navodno, takođe već sarađuje sa Vizom i pregovara sa Masterkardom kako bi testirao svoje poslovanje, ali nijedna od ovih kompanija nije odgovorila na upite novinara o novom sistemu.

Njujork post je prošlog septembra izvestio da Amazon testira biometrijske skenere za plaćanje dlanom na automatima u svojim kancelarijama, a da sličan sistem planira da uvede u svoje Whole Foods supermarkete tokom 2020. godine.

Jedna od podružnica Amazona iz Indije je takođe krajem prošle godine podnela zahtev za patent koji bi identifikovao biometrijske karakterstike dlana, koji bi analizirao sve odlike tog dela tela, poput bora i vena.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
plaćanje dlanom amazon beskontaktno plaćanje plaćanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana