Tekst objavljen: 30.01.2016 17:30        


Najvažniji preduslov za uspešno poslovanje je pre svega efikasno upravljanje snabdevačkim lancem, ocenjeno je na današnjoj Drugoj međunarodnoj konferecniji "Budućnost lanca proizvođača i snabdevača".

Upravljanje snabdevačkim lancem ključno za biznis

Na skupu, u organizaciji Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani i firme "Danfos Trata" oko 200 stručnjaka srenje Evrope i jadranskog regiona, kao i predstavnici ključnih delatnosti, od snabdevačkog lanca, proizvodnje do logistike, razgovarali su o značaju povezivanja.

"Konferencija je bila usredsređena na dobijanje odgovora, kako u vremenu stalnih promena privrednog okruženja, trendova i globalnih tokova, još efikasnije povezati proizvodnju s nabavkom, prodajom i logistikom. Odnosno, gde je ta magična tačka između zahteva i potreba kupca, te vlastite sposobnosti za realizaciju posla", istakao je član Organizacijskog odbora konferencije profesor Marko Jakšič.

Efikasnost upravljanja snabdevačkim lancem jedan je od najvažnijih preduslova za postizanje uspešnih poslovnih rezultata svake firme te svako dinamično poslovno okruženje zahteva prilagođavanje novim trendovima i zahtevima, ukazao je Aleksandar Zalaznik, direktor firme "Danfos Trata".

"U Danfosu je efikasno upravljanje snabdevačkim lancem vrlo važna te je ujedno temelj naših napora za povećanje profitabilnosti. Kontinuiranim radom na poboljšanju poslovnih procesa, tokom poslednjih nekoliko godina, uspeli smo u izgradnji vrlo robusnog, fleksibilnog i osetljivog opskrbnog lanca, koji prema svim ključnim pokazateljima utiče na postizanje sve boljih poslovnih rezultata iz godine u godinu", dodao je on.

Konferencija je, kako je ocenjeno, bila odlična prilika da se profesionalci dodatno upoznaju s novostima i trendovima na području proizvodnje, logistike i snabdevačkog lanca kao što su 3D proizvodne tehnologije, pametne industrijske automatike, novostima vezanim uz off-shore firme, a ujedno je to bila mogućnost za povezivanje i uspostavljanje kontakata sa stručnjacima s tog područja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
snabdevanje snabdevački lanac biznis uspešan biznis

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana