Tekst objavljen: 18.07.2017 11:57        


Uprava Mercatora demantovala je u ponedeljak medijske navode kako odluka kojom je Okružni sud u Ljubljani u petak Agrokoru priznao status strane pravne osobe u insolventnom postupku, znači da Mercator de facto dolazi pod odredbe specijalnog zakona, Lex Agrokor.

Uprava Mercatora demantovala da potpada pod Lex Agrokor

Rešenje koje je u petak doneo sud u Ljubljani odnosi se na hrvatski koncern Agrokor i njegove kompanije sa sedištem u Hrvatskoj, dok se status Mercatora ni u čemu ne menja, navela je Uprava Mercatora.

"U Mercatoru ćemo odluku suda još proučiti, ali još jednom naglašavamo kako Mercator ostaje samostalno i stabilno preduzeće i da odluka suda u tom smislu nije ništa promenila", naveli su u Mercatoru.

Slovenački portal Siol.net koga su citirali svi vodeći slovenački mediji, u ponedeljak ujutro je naveo kako odluka suda u Ljubljani zapravo znači da Mercator, suprotno od onoga što se pre tvrdilo u slovenačkoj vladi, dolazi pod odredbe hrvatskog posebnog zakona o Agrokoru, koji bi ga zato mogao "finansijski iscrpljivati" u korist matične kompanije i njenih vlasnika, te prodavati "zdrave" kompanije Mercatora u BiH ili Srbiji, ili čak - kako su navodili neki mediji - poslati Mercator u stečaj.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
merkator pruzimanje merkatora stečaj Agrokor

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana