Tekst objavljen: 17.01.2014 14:49        


Svi koji kupuju prvi stan od Građevinske direkcije Srbije (GDS) i ostvaruju pravo na povraćaj PDV-a imaće mogućnost da od Direkcije dobiju beskamatnu pozajmicu u iznosu do 9,1 odsto vrednosti stana što bi, prema rečima nadležnih iz Direkcije, omogućilo kupcima stana da lakše obezbede učešće za komercijalni stambeni kredit.

Umesto subvencionisanih kredita, pozajmice za kupovinu

Naime, kako za Alo kaže Katarina Konc, saradnik za odnose sa javnošću u GDS, "imajuću u vidu da su u 2014. godini obustavljeni subvencionisani stambeni kredit, kao i da minimalno učešće za komercijalni stambeni kredit iznosi 20 odsto, pozajmica u vrednosti od 9,1 odsto vrednosti stana omogućava kupcu da uz samo 10,9 odsto sopstvenih sredstava obezbedi potrebno učešće".

Ona dodaje i da je pogodnost i to što će kupac putem ove beskamatne pozajmice moći da obezbedi za sebe veću stambenu jedinicu, odnosno da kupi onoliko kvadrata više, koliko iznosi pozajmica, jer će ta sredstva vratiti Direkciji iz povraćaja PDV-a. Ovu beskamatnu pozajmicu, građani će vraćati iz sredstava koja dobiju nakon refundacije PDV-a.

Inače, cena kvadrata u naselju Stepa Stepanović kreće se od 1250 do 1290 evra sa PDV-om. Do sada je prodato oko 3.150, a u ponudi je još oko 650 stanova. U naselju Dr Ivan Ribar Direkcija je prodala 612 stanova, a u ponudi je još sedam. Cena kvadrata je 1290 evra sa PDV-om.

Kupujete stan? Pogledajte ponudu stambenih kredita

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Građevinska direkcija gds kredit za stan stan na kredit kupovina stana subvencionisani krediti subvencionisani stambeni krediti novi subvencionisani krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana