Tekst objavljen: 25.03.2020 12:30        


Restorani više ne rade, a iako je dozvoljeno isporučivanje hrane i pića, tu uslugu nudi sve manje ugostitelja.

Ugostitelji stavili katanac: I dostava hrane se polako "gasi"

Restorani, kafane, fast-fud objekti više ne rade, a većina se nije ni preorijentisala na isporučivanje hrane i pića, što im je dozvoljeno. Čak i oni koji su ranije imali ovu uslugu, ukinuli su je. Ugostiteljima je odlukom Vlade zabranjeno posluživanje hrane u zatvorenim prostorima i baštama na otvorenom. To mogu da čine preko šaltera ili putem kurirske službe poštujući preventivne mere koje se odnose na bezbednost i zdravlje zaposlenih i korisnika usluga.

Ekipa "Novosti" je obišla i zvala mnogobrojne ugostiteljske objekte. Mnogi poznati restorani su zatvoreni, a negde su samo čuvari. Na telefone se uglavnom niko ne javlja, a tamo gde podignu slušalicu, odmah kažu: "Ne radimo". Tako su nam odgovorili i u jednoj čuvenoj prestoničkoj kafani.

- Ne radimo ni dostavu - kazali su nam. - Verujte, vrlo rado, ali sve su nas blokirali.
Ni pokušaj da naručimo hranu iz nekog fast-fuda, koji su bili prepoznatljivi po toj usluzi, nije se bolje završio. Samo su iz jednog stranog lanca brze hrane rekli da se sada dostava obavlja iz njihovog objekta u centru Beograda i samo za područje koje su ranije pokrivala njihova tri restorana u ovom delu grada.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Da li ugostitelji koji su ranije imali isporuku to čine i dalje, kao i da li ovu uslugu planiraju da uvedu restorani koji je ranije nisu imali, pokušali smo da saznamo iz uprave onlajn platforme za naručivanje iz restorana "Donesi.kom".

- U ovom trenutku nezahvalno je govoriti o prometu, jer se situacija menja na dnevnom nivou usled novonastalih okolnosti - kaže za "Novosti" marketing menadžer ove firme, Tamara Radulesku. - "Donesi" i partnerski restorani nastavljaju sa radom svakog dana i nakon 17.00 u skladu sa odlukom državnih organa i uz dozvolu dobijenu od MUP-a.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ugostitelji kafići restorani

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana