Tekst objavljen: 24.11.2020 13:45        


Stručni tim Udruženja radnika na internetuposlao je svoje primedbe naizmene i dopune Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje i Zakona o porezu na dohodak građana, koje jekrajem prošle nedelje predložilo Ministarstvo finansija

Udruženje radnika na internetu poslalo primedbe na nove zakone

"Oba nacrta su objavljena na sajtu bez poziva na javnu raspravu i obrazloženja, čime je, smatramo, prekršen Poslovnik Vlade. Za eventualne primedbe ostavljen je rok od svega nekoliko dana, čime se takođe krši tačka Poslovnika koja predviđa najmanje 15 dana za dostavljanje predloga, inicijativa i sugestija", navode u Udruženju.

Takođe su pozvali Ministarstvo da poštuje sopstveni poslovnik i organizuje javnu raspravu u koju bi uključilo i predstavnike radnika na internetu.

"Iako se konkretne izmene i dopune ne odnose direktno na radnike na internetu, smatramo da je ovo idealna prilika da se otvori dijalog na koji uporno pozivamo već duže od dve nedelje, otkad smo predali svoje zahteve Ministarstvu finansija", dodaje se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

URI je naglasio da je neophodno izmeniti postojeće i doneti nove zakone kojima bi se konačno uredio položaj radnika na internetu, a zatražili su i izuzimanje te kategorije radnika od primene pomenutih zakona do regulisanja njihovog statusa, prava i obaveza.

1 komentar

  1. User image
    Vuk 29.11.2020 17:29

    Eto, sad sve propise znaju. A kad se radi o plaćanju dažbinanaivcna dečica.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
primedbe udruženje radnika na internetu frilenseri frilenseri u srbiji oporezivanje porez za frilensere

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana