Tekst objavljen: 25.11.2013 16:00        


Švajcarska je sa 11,6 odsto žena među milionerima neznatno iznad svetskog proseka, i zauzima 14. mesto od 42 zemlje koje su bile u fokusu studije istraživačke kuće Veltinsajt (Wealthinsight).

U Švajcarskoj među milionerima 11,6 odsto žena

Jedno drugo istraživanje, koje je o milijarderima u svetu sprovela banka UBS, smestilo je Švajcarsku na vrh liste po broju žena među ultra bogatašima, sa 34 odsto, dok je njihovo učešće među onima koji poseduju bogatstvo vrednije od milion dolara manje izraženo.

Manje laskav rezultat kada su u pitanju žene milioneri objašnjava se činjenicom da žene u upravnim odborima švajcarskih kompanija učestvuju sa samo 12 odsto, a na funkciji menadžera ih je samo četiri odsto, dok žene milijarderi svoje ekstremno bogatstvo duguju nasleđenoj imovini.

Što se ostalih zemalja tiče, daleko ispred Švajcarske po udelu žena u ukupnom broju milionera nalaze se Portugal (23,8 odsto) i Filipini (21 odsto), a zatim grupa zemalja sa nešto manjom razlikom, koju čine Peru (18,3) Hongkong (18), Turska (17,4), Izrael (17), Singapur (16,3) i Tajland (15 odsto).

Švajcarska se nalazi u grupi zemalja koje imaju tek nešto malo veće učešće žena od svetskog proseka. Među najvećim iznenađenjima je Nemačka sa svega 9,6 odsto žena milionera, a nisku proporciju ima i Francuska (8,5 odsto).

Još jedno iznenađenje predstavlja Japan sa svega 3,7 odsto, što je čak niža stopa u odnosu na Saudijsku Arabiju (3,8 odsto).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
žena žene najbogatije žene multimilioneri milioner milioneri švajcarska

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana