Tekst objavljen: 04.07.2020 17:00        


Državljani Srbije trenutno mogu u Egipat bez PCR testa, ali je neophodno da na aerodromu sa kog polaze u tu zemlju potpišu deklaraciju, kao i da poštuju sve javnozdravstvene mere propisane od nadležnih vlasti Egipta

U Egipat možemo bez testa, potrebno je samo da se potpiše deklaracija

Deklaracija potvrđuje zdravstveno stanje osobe, a kako je saopšteno iz egipatske ambasade, mere predostrožnosti predviđaju da ukoliko se polazi iz zemlje koju je, prema broju zaraženih, Svetska zdravstvena organizacija proglasila za “epidemijski nivo”, potreban je i PCR test, ne stariji od 48 sati od datuma polaska.

U dopisu iz ambasade upućuje se na moguće promene koje objavljuje SZO na svom internet sajtu, a tiču se ažurnosti podataka za pojedine zemlje.

Ambasada je prenela takođe detaljne mere koje je ministarstvo turizma i antikviteta Egipta saopštilo oko ulaska putnika u avion egipatskih avioprevoznika – EgyptAir, AirCairo, poput sterilizacije pre leta, obaveznog nošenja maski za lice tokom leta, dodeljivanja posebnih mesta za osobe sa hroničnim oboljenjima.

Takođe, navedene su mere predostrožnosti prilikom dolaska putnika na aerodrom čije će se zgrade dezinfikovati i u kojima će biti instalirani elektronski prolazi za merenje temperature putnika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ambasador Egipta u Srbiji Amr Alguvejli kazao je da je ambasada posvećena promociji turizma između Srbije i Egipta i podsetio na, kako je ocenio, uspešno učešće Egipta kao “zemlje partnera” ovogodišnjeg Međunarodnog sajma turizma, koji je održan u Beogradu od 20. do 23. februara 2020. godine.

On je otkrio da su srpski turisti koji dolaze direktnim linijama na Crveno more, južni Sinaj, Luksor, Asuan i Matru oslobođeni viza taksi do 31. oktobra, a dodao je da svi oni koji putuju AirCairo-om imaju 20 odsto popusta na pristupe arheološkim nalazištima i muzejima pod ingerencijom egipatskog Vrhovnog saveta za upravljanje antikvitetima.

“Bilateralni turizam je prijateljstvo Srbije i Egipta”, rekao je Alguvejli, navodi se u saopštenju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
otvorene granice egipat letovanje turizam pandemija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana